Haptonomisch diëtist

Marleen van der Gragt

haptonomisch diëtist
Haptonomie was echt een openbaring voor mij; ik kwam weer in contact met mijn gevoel

Over Marleen

Als kind richtte ik mij al op de mensen om mij heen en voelde ik aan hoe anderen zich voelden. Inmiddels heb ik geleerd hoe ik hier op een goede manier mee om kan gaan. In mijn studententijd sprak de combinatie voeding en gezondheid mij erg aan en heb ik de HBO studie ‘Voeding en Diëtetiek’ gevolgd. Sinds 2003 ben ik werkzaam als diëtist en heb ik veel ervaring opgedaan op zeer diverse vlakken binnen de gezondheidszorg. Hierbij heb ik ervaren hoe lastig het is om gedrag te veranderen. 

Na verloop van tijd verlangde ik naar meer verdieping, naast mijn vak als diëtist. Maar ik wist niet welke kant ik op wilde. Ik kwam in een fase van mijn leven terecht waarbij de vermoeidheid continu aanwezig was en ik mij steeds slechter voelde. Het gevolg was dat ik vast liep; ik was totaal niet meer in contact met mezelf en zat voornamelijk in mijn hoofd.

Vervolgens kwam ik in aanraking met Haptonomie. Dit was echt een openbaring voor mij; ik kwam weer in contact met mijn gevoel! Dankzij mijn eigen positieve ervaring, besloot ik ‘Haptonomisch Professional’ aan de Academie voor Haptonomie in Doorn te studeren. Deze studie heb ik met succes afgerond. Dit is een zeer mooie aanvulling op het vak wat ik al uitoefende. Uit ervaring weet ik namelijk dat ‘eetgedrag’ en ‘gevoel’ vaak hand in hand gaan. Hoe mooi is het om eetproblemen vanuit de gevoelskant te benaderen. Daar bereik je wat mij betreft veel meer mee! Ter aanvulling heb ik de masterclass van Ted Troost, de scholing tot specialisme ‘Emotie-eten de Baas’ en de training ‘Buitencoaching’ gevolgd.

 

Ingeschreven in: